Historien om CNC-maskinering

CNC står for Computer Numerical Control og CNC-maskinering er definert som en metode innen moderne maskinering for å fullføre ulike oppgaver innen metallbearbeiding.Denne artikkelen vil forklare alt om CNC-maskinering, for eksempel dens historie, bruk i metallbearbeiding, fordeler og ulemper.

Før CNC-maskinering ble oppfunnet, ble alle metallbearbeidingsprosesser fullført med NC-maskiner (numerisk kontrollert).Konseptet ble introdusert i 1967, men de første CNC-maskinene ble introdusert i 1976. Siden den gang vokste populariteten til CNC svært betydelig, og den ble anerkjent som industristandarden i 1989. I dag kan nesten alle metallbearbeidingsprosesser fullføres med CNC-maskiner .Faktisk er det mange CNC-variasjoner for alt metallbearbeidingsutstyr, som slipemaskiner, revolverstanser, overfresere, fresemaskiner, bor, dreiebenker, EDM-er og kraftige skjæreenheter.

Den største fordelen er å forbedre sikkerheten, produktiviteten, effektiviteten og nøyaktigheten ved metallbearbeiding.Med CNC trenger ikke operatører å samhandle direkte i metallbearbeidingsprosessene, og det reduserer risikoen betydelig på arbeidsplassen.De kan betjenes kontinuerlig 24 timer i døgnet og 7 dager i uken.Maskinene må kun slås av for regelmessig vedlikehold.Påliteligheten til disse maskinene gjør at de fleste bedrifter fortsetter å betjene maskinene i helgene, selv uten menneskelig tilsyn.Maskinene er vanligvis utstyrt med tilleggssystem som kan kontakte off-site operatør når det oppstår en feil.Når det oppstår en feil, stopper prosessen automatisk.

Typer CNC-bearbeiding

Selv om det er mange store selskaper som spesialiserer seg på å bygge disse maskinene for andre selskaper, er små butikker eller garasjer faktisk i stand til å bygge små CNC-er.Det resulterer i uendelige typer.Selv er det mange hobbyister som kontinuerlig bygger små maskiner og markedsfører maskinene til små bedrifter.Egentlig avhenger skapelsen av skaperens kreativitet, og siden det ikke er noen grense for kreativitet, er det ingen grense for hvilke typer maskiner som kan bygges.

Fordeler med CNC-bearbeiding

Den første fordelen er at operatører kan maksimere bruken av råvarer og minimere avfall.En dyktig ingeniør kan være i stand til å lage de samme komponentene, men når hver komponent er grundig analysert, er mest sannsynlig at komponentene er forskjellige.På denne måten kan en bedrift øke fortjenesten gjennom optimal bruk av råvarer.

Den andre fordelen er at når en ingeniør har programmert maskinene riktig, kan de kontinuerlig produsere komponenter av samme kvalitet på kortere tid.De kan forkorte produksjonsprosessene, slik at en bedrift kan produsere flere komponenter og motta flere bestillinger.

En annen fordel er sikkerheten.Som nevnt ovenfor automatiserer CNC nesten alle prosesser slik at operatører ikke trenger å samhandle med farlig utstyr.Et tryggere arbeidsmiljø vil være gunstig for både bedrift og operatør.

Det hjelper også en bedrift med å redusere behovet for dyktige ingeniører.En ingeniør kan overvåke flere maskiner.Ved å ansette færre dyktige ingeniører kan en bedrift redusere utgifter til ansattes lønn.

Ulemper med CNC-maskinering

Selv om CNC-maskiner har blitt mye brukt over hele verden;det er flere ulemper som alle selskaper må legge merke til.Den første største ulempen med å implementere CNC på arbeidsplassen er den første investeringen.De er svært dyre sammenlignet med manuelt betjente maskiner.Imidlertid er disse maskinene fordelaktige på lang sikt fordi de bidrar til å minimere produksjonskostnadene.En annen ulempe er at når en bedrift investerer i disse maskinene, kan det føre til arbeidsledighet fordi bedriften trenger færre operatører for å fullføre alle metallbearbeidingsprosessene.

Som en konklusjon, med hastigheten og effektiviteten til CNC-maskiner for å fullføre ulike metallbearbeidingsoppgaver, anbefales det sterkt å investere i CNC-maskinering for at bedrifter skal holde seg konkurransedyktige og lønnsomme.

Send din melding til oss:

FORESPØRSEL NÅ
  • * CAPTCHA:Vennligst velgStjerne


Innleggstid: 27. august 2020
WhatsApp nettprat!